Haaruitval en Vitamine b1 tekort ? 

Het is bekend dat voldoende vitamine je haar doet glazen, gezond haar heeft volume en glanst. Vitamine b spelen een belangrijke rol hierbij met name vitamine b5 en vitamine b8. Een tekort aan deze vitamines leiden tot haarverlies en haaruitval , want de haarzakjes hebben voldoende ingrediënten nodig om haar uit de haarzakjes te laten groeien. Hierbij speelt goede voeding ook een belangrijke rol , mocht je voeding niet voldoende zijn en heb je veel last van haaruitval dan raad ik je aan om vitamine producten in te nemen.

Haaruitval voorkomen ?

haaruitval vitamine b1 300x199 Haaruitval vitamine ?

Als je last hebt van veel haaruitval dan kun je dat het snelste weer repareren of voorkomen , door snel veel vitamine in te nemen met name vitamine b speelt een belangrijke rol. Ook een goede tip is om haar serum te kopen dit verzorgt je haarcellen optimaal en krijg je weer normaal haar. Vergeet ook niet om eens andere haar shampoo of crème spoeling te gebruiken dit kan ook helpen.

 Haaruitval vitamine tekort ?

Verkeerde voeding kan ook leiden tot haaruitval, maar ook eetstoornissen zoals boulimia of anorexia zijn boosdoeners zij veroorzaken ook een vitamine tekort in ons lichaam. Onze haarwortels staan in directe lijn met onze haarcelen, daar bevinden zich belangrijke processen zoals stofwisseling plaats. Voedingstoffen en vitamines vullen de haarcellen van de benodigde energie. Sommige haarcellen zijn beschadigd of sterven af hier vormen de vitamines een belangrijke rol , zij voorkomen haaruitval. Vitamine b en vitamine H geven de cellen extra boost en zink zorgt ervoor dat de haarcellen sterker worden. Kom je een vitamine b tekort dan kan dat leiden tot haaruitval, bij vrouwen met veel bloedverlies tijdens de menstruatie is er vaak een ijzer tekort. Zij worden aangeraden om ijzer tabletten in te nemen om zo haaruitval te voorkomen.

Haaruitval stoppen !

Een gezonde voeding is een goede start om haaruitval te voorkomen , maar soms is dat niet genoeg wil je echt snel maatregelen nemen tegen haaruitval ? Dan raad ik je aan om vitamine supplementen te gebruiken zelf gebruik ik vitamine b1 of vitamine b complex  is een redmiddel tegen haaruitval. Voeding welke ik aanraad voor het stoppen van haaruitval is vooral veel spinazie en salade , aardappelen en dierlijke producten zoals vis en vlees. Daarnaast is het regelmatig eten van fruit ook heel erg belangrijk , en om niet te vergeten koffie en sigaretten vermijden dit kan ook leiden tot haaruitval.